دسته‌بندی نشده, شبکه, عمومی, همه

چگونه چاپگر خود را به Wi-Fi متصل کنیم؟

همچنان با پرینت گرفتن درگیرید؟ حداقل بی سیم این کار را انجام دهید. ما نحوه اتصال چاپگر Brother، Canon، HP، یا Epson را به شبکه Wi-Fi توضیح خواهیم داد تا بتوانید از چندین دستگاه به آن دسترسی داشته باشید.

اتصال یک چاپگر سیمی آسان است. کابل مناسب را انتخاب کنید، سپس یک سر آن را به چاپگر و سر دیگر را به کامپیوتر یا روتر وصل کنید. در چند مورد (طبق تجربه من، اغلب در مدل های Canon)، ممکن است مجبور شوید از طریق منوهای پنل جلویی چاپگر کار کنید تا اترنت را در تنظیمات شبکه فعال کنید، اما حتی انجام این کار غیرعادی است. از طرف دیگر، اتصال یک چاپگر بی سیم همیشه آسان نیست. و حتی زمانی که همه چیز به آرامی پیش می رود، باز هم پیچیده تر از وصل کردن کابل است.

 

 

 

هر یک از تغییرات فرآیند راه‌اندازی اتصال Wi-Fi را کمی پیچیده‌تر می‌کند، زیرا هر کدام به مراحل مختلفی نیاز دارند. اضافه کردن پیچیدگی بیشتر این است که مراحل هر نوع اتصال بسته به مدل چاپگر می تواند متفاوت باشد. خبر خوب این است که رویکردهای استانداردی برای راه اندازی Wi-Fi وجود دارد که برای اکثر چاپگرها کار می کند. بسیاری از اینها حداقل در سیستم‌عامل‌های مدرن دسکتاپ و موبایل نیمه خودکار هستند، بنابراین سیستم‌عامل شما یا یک برنامه راه‌اندازی ارائه‌شده توسط سازنده می‌تواند به شما در انجام این فرآیند کمک کند.


خبر بد این است که سازندگان عادت آزاردهنده‌ای دارند که به دنبال بهبودهایی در این فرآیند هستند، که اغلب می‌تواند از کارکرد رویکردهای استانداردی که ممکن است قبلاً با آنها آشنا هستید جلوگیری کند. به طور خلاصه، مراحل اتصال به یک چاپگر از طریق Wi-Fi تا حد زیادی به حالت Wi-Fi که استفاده می‌کنید، مدل چاپگری که دارید، و برای وای‌فای استاندارد، به روتری که استفاده می‌کنید بستگی دارد. نکات و رویکردهای زیر برای راه‌اندازی به شما در گذر از پیچ و خم Wi-Fi کمک می‌کند.

 

قبل از شروع، گزینه های اتصال را در نظر بگیرید

 

فقط به این دلیل که انواع حالت‌های Wi-Fi و پروتکل‌های چاپ مرتبط مانند AirPrint وجود دارد، به این معنی نیست که چاپگر و دستگاه‌هایی که می‌خواهید از آنها چاپ کنید پشتیبانی می‌کنند. بنابراین مطمئن شوید که می دانید هر دستگاه – چاپگر، رایانه شخصی، تلفن و تبلت از چه چیزی پشتیبانی می کند، قبل از اینکه بخواهید راه اندازی کنید. همچنین، در نظر بگیرید که آیا واقعاً نیاز به استفاده از Wi-Fi برای همه اتصالات دارید یا خیر و از کدام حالت های Wi-Fi می خواهید استفاده کنید.


برای مثال، اگر فقط یک چاپگر و یک رایانه شخصی دارید که هر دو روی یک میز نشسته اند، و چاپگر شما هیچ ویژگی که نیاز به اتصال مستقیم به یک شبکه متصل به اینترنت دارد (مانند چاپ از ابر) ندارد، ممکن است فقط می خواهید آن را با یک کابل USB وصل کنید و از Wi-Fi فقط برای چاپ از تلفن خود استفاده کنید.

 

 

همچنین توجه داشته باشید که اگر چاپگر خود را از طریق Wi-Fi یا اترنت به شبکه خود متصل می کنید، می توانید با استفاده از Wi-Fi Direct (با فرض اینکه هم چاپگر و هم دستگاه تلفن همراه از آن پشتیبانی می کنند) از تلفن خود چاپ کنید یا می توانید تلفن خود را به روتر متصل کنید. برای ارسال کار چاپ از طریق شبکه اکثر برنامه های تلفن برای چاپگرها به هر صورت کار می کنند – از طریق Wi-Fi Direct یا Wi-Fi استاندارد.

 

نکته این است که نوع اتصال یا اتصالاتی را انتخاب کنید که هم برای راه اندازی و هم برای استفاده راحت تر باشد. همچنین، به خاطر داشته باشید که اگر مشکل راه‌اندازی برای یک نوع اتصال دارید و گزینه دیگری ارائه می‌شود، اغلب بهتر است که به گزینه دیگری بروید تا اینکه سعی کنید مشکلی را که با آن مشکل دارید عیب یابی کنید.

 

آخرین نکته قبل از پرش به بخش مربوط به نوع اتصال مورد نیاز: از آنجایی که بسیاری از تولیدکنندگان در تنظیمات Wi-Fi خود دارای ویژگی‌های خاص مدل هستند، اولین تلاش شما برای راه‌اندازی همیشه باید با استفاده از دستورالعمل‌ها و هر برنامه نصبی سازنده باشد. اگر با یک چاپگر کاملاً جدید که آنها را در جعبه قرار می دهد سر و کار ندارید، باید بتوانید آنها را از وب سایت سازنده دانلود کنید. پیشنهادات اینجا برای مواقعی است که دستورالعمل‌های سازنده کار نمی‌کنند، و شما باید یا آنها را عیب‌یابی کنید یا راه‌حلی پیدا کنید.

 

چگونه چاپگر خود را به یک نقطه دسترسی یا روتر Wi-Fi متصل کنید

 

اگر هم چاپگر و هم روتر شما از Wi-Fi Protected Setup (WPS) پشتیبانی می‌کنند، کار کردن اتصال می‌تواند به آسانی قرار دادن چاپگر در نزدیکی روتر، قرار دادن چاپگر در حالت اتصال WPS و فشار دادن دکمه WPS روی روتر باشد. اگر همه چیز به خوبی پیش برود، این دو با یک چراغ وضعیت بر روی چاپگر که زمان برقراری آن را تأیید می کند، در مورد اتصال مذاکره می کنند. با این حال، جزئیات بسته به چاپگر و روتر شما متفاوت خواهد بود.

قبل از تلاش برای استفاده از WPS، چک کنید که روتر و چاپگر هر دو از آن پشتیبانی می کنند. اگر یکی از آنها اینطور نیست، به بخش بعدی بروید. اگر هر دو این کار را انجام می دهند، باید نحوه راه اندازی حالت اتصال برای هر کدام را بیابید. برای روترها، این معمولاً به این معنی است که ابتدا چاپگر را در حالت اتصال WPS قرار دهید، سپس دکمه WPS را روی روتر فشار دهید و آن را برای چند ثانیه نگه دارید.

 

برای چاپگرهایی که از یک دکمه برای شروع حالت اتصال استفاده می کنند، باید دکمه روی چاپگر را فشار داده و نگه دارید (اغلب با نماد Wi-Fi برچسب زده می شود)، گاهی اوقات در ترکیب با دکمه دیگری، تا زمانی که چراغ وضعیت نشان دهد که آماده است. برای اتصال، معمولا با چشمک زدن. برای مثال، برای برخی از چاپگرهای HP، فقط باید دکمه Wi-Fi را نگه دارید. برای سایر دستگاه ها، شما باید دکمه Wi-Fi و دکمه پاور را همزمان نگه دارید.

 

برای چاپگرهای دارای قابلیت WPS که دکمه اختصاصی WPS ندارند اما سیستم منوی مبتنی بر LCD را ارائه می‌کنند، اغلب یک گزینه Wi-Fi Protected Setup یا WPS در منوی Wi-Fi Setup وجود دارد. برای مثال، برای برخی از چاپگرهای HP، Setup، Network، Wi-Fi Protected Setup، Push Button و سپس Start را انتخاب کنید.

 

پس از قرار دادن چاپگر در حالت اتصال WPS، باید بتوانید با فشار دادن دکمه WPS روی روتر و نگه داشتن آن برای چند ثانیه تا زمانی که نشانه ای مبنی بر شروع فرآیند اتصال مشاهده کنید، متصل شوید. همچنین توجه داشته باشید که برخی از چاپگرها در اولین باری که آنها را وصل می‌کنید به‌طور خودکار در حالت اتصال WPS راه‌اندازی می‌شوند. اگر در اولین باری که روشن می‌کنید یک چراغ Wi-Fi چشمک‌زن می‌بینید و نمی‌توانید دستورالعمل خاصی را پیدا کنید. به این معنی که شروع کردن اتصال از روتر برای دیدن وصل شدن آن مشکلی ندارد.

 

 

اگر اتصال با موفقیت انجام شود، معمولاً یک چراغ وضعیت Wi-Fi را می بینید که ثابت می شود یا یک نماد LCD نشان می دهد که Wi-Fi فعال است. سپس، می‌توانید از برنامه راه‌اندازی چاپگر برای نصب درایورهای چاپگر استفاده کنید، یا می‌توانید از ویژگی‌های تعبیه‌شده در سیستم‌عامل خود برای نصب درایورهای Windows/macOS برای چاپگر استفاده کنید، همانطور که در دو بخش بعدی توضیح داده خواهد شد.

 

اگر چراغ یا نماد وضعیت نشان می‌دهد که اتصال ناموفق است، بهتر است چاپگر و روتر را خاموش کنید، سپس روشن کنید، چاپگر را دوباره در حالت اتصال WPS قرار دهید و دوباره امتحان کنید. اگر باز هم کار نکرد، وقت آن است که WPS را کنار بگذارید و راه دیگری را امتحان کنید.

 

نحوه اتصال برای زمانی که WPS یک گزینه نیست

 

اگر WPS در دسترس نیست یا کار نمی کند، گام بعدی که باید امتحان کنید، برنامه نصب چاپگر سازنده است. قبل از شروع، مطمئن شوید که اطلاعاتی را که احتمالاً در طول فرآیند راه‌اندازی به آن نیاز خواهید داشت دارید: SSID شبکه (نام آن)، رمز عبور شبکه، و اینکه شبکه شما از کدام پروتکل امنیتی استفاده می‌کند: WEP، WPA، WPA2 (به احتمال زیاد در این نوشته) یا WPA3. (اگر شخص دیگری روتر را راه اندازی کرده باشد، ممکن است مجبور شوید این جزئیات را از آنها دریافت کنید. در غیر این صورت، اگر رمز ورود به صفحه تنظیمات روتر را از مرورگر می دانید، باید خودتان بتوانید آنها را پیدا کنید.) جزئیات در دست است، و با فرض اینکه از رایج ترین تنظیمات روتر استفاده می کنید، نصب به طور کلی به آرامی انجام می شود.

 

برای مثال، حداقل برای برخی از چاپگرهای HP که از HP Smart استفاده می کنند، چاپگر از جعبه تنظیم شده برای حالت راه اندازی بی سیم خارج می شود. پس از دانلود HP Smart در رایانه شخصی یا Mac خود و راه اندازی آن، روال تنظیم HP Smart چاپگر شما را جستجو می کند، سپس مکث می کند تا به شما اجازه دهد تأیید کنید که چاپگر مناسب را پیدا کرده است:

 

 

 

سپس نقطه دسترسی شما را جستجو می‌کند و دوباره مکث می‌کند تا تأیید کنید که نقطه دسترسی مناسب را پیدا کرده است و به شما اجازه می‌دهد رمز عبور را وارد کنید:

 

 

 

سپس درایور را از HP دانلود می کند و برای شما نصب می کند تا برای چاپ آماده باشید. چاپگرهای دیگر ممکن است ابتدا نیاز به فعال کردن Wi-Fi در منوهای چاپگر داشته باشند، اما در بیشتر موارد، فرآیند مشابه است.

 

هنگامی که همه چیز طبق وعده عمل می کند، راه اندازی سریع، آسان و بدون دردسر است. وقتی اینطور نیست، داشتن ایده ای در مورد اینکه کجا باید به دنبال راه حل بود کمک می کند. اگر قبلاً چک کرده اید که Wi-Fi چاپگر فعال است، محتمل ترین مشکل این است که تنظیمات روتر با تنظیمات پیش فرض استانداردی که برنامه انتظار دارد مشاهده کند مطابقت ندارد.

 

اگر روتر را خودتان راه‌اندازی کرده‌اید، از قبل باید بدانید که آیا چیزی را تغییر داده‌اید (به غیر از نام کاربری و رمز عبور شبکه، که همیشه باید از پیش‌فرض‌ها تغییر دهید)، اما ممکن است بخواهید با وارد شدن به روتر با استفاده از آن، مموری خود را با استفاده از یک مرورگر و نگاه کردن به صفحه تنظیمات ریفرش کنید.

 

اگر شخص دیگری این راه‌اندازی را انجام داده است، پیشنهاد می‌کنیم با فردی که این کار را انجام داده تماس بگیرید و جزئیات را از او دریافت کنید. (اگر به شخص دیگری برای رسیدگی به جزئیات فنی برای شما متکی هستید، ممکن است مجبور شوند در مراحل دو پاراگراف بعدی نیز به شما کمک کنند.)

 

محتمل‌ترین منبع مشکلات راه‌اندازی این است که شما یا شخص دیگری یک یا چند تنظیمات را برای ایمن‌تر کردن شبکه خود تغییر داده‌اید. اگر DHCP را خاموش کرده اید، برای مثال، که به طور خودکار آدرس های IP را اختصاص می دهد، باید به صورت دستی یک آدرس IP به چاپگر اختصاص دهید. به همین ترتیب، اگر روتر را طوری تنظیم کرده‌اید که فقط به دستگاه‌هایی با آدرس MAC خاص متصل شود، باید قبل از نصب آن، آدرس MAC چاپگر را در لیست وارد کنید.

 

یکی دیگر از مشکلات احتمالی که پرداختن به آن آسان‌تر است، خاموش کردن پخش SSID است—ویژگی که به دستگاه‌های Wi-Fi اجازه می‌دهد در دسترس بودن خود را به دستگاه‌های دیگر با نام (SSID) اعلام کنند. بسیاری از برنامه های نصب چاپگر، اگر نه بیشتر، به شما این امکان را می دهند که نام آن را از صفحه کلید خود وارد کنید. با این حال، برخی این کار را نمی کنند، به این معنی که شما باید پخش SSID روتر را دوباره روشن کنید تا بتوانید نام را از لیست انتخاب کنید:

 

 

 

در بیشتر موارد، می‌توانید پس از برقراری اتصال، دوباره آن را خاموش کنید، اما برخی از چاپگرها را دیده‌ایم که در صورت غیرفعال شدن پخش SSID نمی‌توانند دوباره وصل شوند.

 

وقتی نمی توانیم برنامه نصب چاپگر خود را پیدا کنیم چه کاری باید انجام دهیم؟

 

اگر چاپگری که راه‌اندازی می‌کنید به اندازه‌ای قدیمی است که نمی‌توانید یک برنامه یا درایورهای راه‌اندازی را برای دانلود آن با نسخه فعلی سیستم‌عامل خود پیدا کنید، توجه داشته باشید که سیستم‌عامل‌های امروزی به تنهایی قادرند پرینترهای جدید شبکه را به صفر برسانند. و نصب درایورها برای چاپگرهای قدیمی، این درایورها ممکن است از همه ویژگی‌های چاپگر شما پشتیبانی نکنند، اما حداقل برخی از قابلیت‌های اولیه را برای چاپ و هر کارکرد دیگری که چاپگر ارائه می‌دهد به شما می‌دهند.

 

اولین قدم این است که چاپگر را به نقطه دسترسی خود وصل کنید. اگر چاپگر شما نسبتاً جدید است، باید دارای نوعی گزینه نصب مدرن باشد، مانند یک ویزارد داخلی، یک تنظیم دستی در منوهای چاپگر که در آن تنها چیزی که باید بدانید SSID شبکه و رمز عبور یا Wi-Fi Easy Connect است. که از یک کد QR استفاده می کند که می توانید با گوشی خود اسکن کنید تا مراحل راه اندازی را طی کنید.

 

چاپگرهای دیگر ممکن است نیاز داشته باشند که گزینه‌های جداگانه‌ای را در سیستم‌های منوی داخلی برای انتخاب و پر کردن جداگانه پیدا کنید. راهنمای تنظیم چاپگر خود را بررسی کنید تا دریابید که از کدام روش استفاده کنید. اگر مستندات اصلی خود را گم کرده اید، باید بتوانید نسخه هایی را از سایت پشتیبانی سازنده دانلود کنید. صرف نظر از رویکرد، هنگامی که اطلاعات مورد نیاز چاپگر را وارد کردید، باید اتصال به شبکه را برقرار کند.

 

هنگامی که اتصال را برقرار کردید، می توانید با انتخاب، چاپگرها را در ویندوز ۱۱ اضافه کنید

Settings > Bluetooth & devices > Printers & scanners, و سپس Add device.

 

در ویندوز ۱۰، Settings > Devices > Printers & scanners, و سپس Add a printer or scanner را انتخاب کنید.

 

سپس ویندوز شبکه شما را برای چاپگر جدید جستجو می کند. اگر یکی را پیدا کرد – همانطور که قبلاً یک اتصال Wi-Fi با روتر برقرار کرده اید – برای ادامه فرآیند نصب، روی نام دستگاه در لیست دوبار کلیک کنید.

 

اگر کامپیوتر شما نمی تواند چاپگر را پیدا کند، ابتدا چک کنید که به شبکه متصل است. شما باید بتوانید این کار را با نگاه کردن به چراغ وضعیت، منوی داخلی در چاپگر، یا صفحه وضعیتی که می‌توانید از منوهای چاپگر چاپ کنید، انجام دهید.

 

 

۰ ۰ رای ها
رأی دادن به این مقاله

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دادن به این مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments